Plăcere și fericire

Publicat pe Actualizat pe

imageedit_1_8265956077Spunem că facem lucruri pentru a fi fericiți, mâncam lucruri care ne plac, facem sport, bem un pahar de vin, facem lucruri care să ne crească adrenalina…și sigur lista e lungă! Simțim plăcere de fiecare dată, dar te-ai gândit că aceste lucruri sunt trecătoare, uită-te la tine, mânânci cea mai bună ciocolată, simți textura fină și gustul delicat, amestecat cu o aromă de vanilie…ți-ai satisfăcut plăcerea ești fericit! Au trecut 2 ore, timp în care lumea s-a revărsat asupra ta…ești fericit? Unde e starea ta de acum 2 ore? Aceasta plăceri sunt trecătoare, ele îți stimulează fericirea pe moment, este o plăcere a corpului…care în exces poate deveni imună și pentru a o întreține este nevoie de doze tot mai mari sau mai intense.

Fericirea adevărată este dată de plăcerea minții, ea este o stare a spiritului nostru și nu a corpului. Fericirea se menține prin moderație și nu există o rețetă exactă pentru tot universul. Pentru a fi fericiți cu adevărat, pe termen lung, trebuie să ne găsim propria zonă Goldilocks*.

Ești conștinet care este zona ta Goldilocks?

Care este rețeta ta de fericire?

Nu te piede în dorințe care să alunge doar „balaurii”, caută echilibrul, te aștept să-ți identifici zona Goldilocks!

Cine Sunt eu Azi?!

Attachment-1

*zona Goldilocks se referă la planete ce orbitează în jurul unei stele, unde temperatura nu este ridicată sau scăzută și apa se găsește în stare lichidă….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.