Compasiunea de sine

Publicat pe

imageedit_2_2180768206Este Noiembrie, iar atunci când te gândești la acest îți vei spune: „ Nu-mi vine să cred cât de puțin mai este până la Crăciun!”  stai pentru un moment și te uiți în urmă la anul care aproape a trecut, la ceea ce ai obținut, dar și la alele gânduri pe care le-ai avut la începutul anului și care nu s-au realizat. O voce critică din interiorul tău te judecă…este vocea sinelui tău. Te-ai gândit la COMPASIUNE? Poate e momentul ei!

Poate nu-ți pare „challenging”, dar compasiune de sine poate aduce o puternică stare de bine oricărui om, pentru că îl face mai fericit, mai mulțumit, mai optimist, mai recunoscător față de el, îndepărtând negativismul, anxietatea, stresul sau…perfecționismul. Privește la tine și la cum acționezi atunci când te confrunți cu ceva dificil…greu, ai tendința de ai proteja pe cei din jurul tău și mai mereu îi pui sub o cupolă de sticlă, dar cu tine cum rămâne, cum te porți cu tine?

Știu, pentru că și eu fac la fel, de cele mai multe ori căutăm să-i protejem pe cei din jurul nostru, să le arătăm compasiune atunci când sunt în impas, dar nevoile tale unde le-ai lăsat?

Ai timp pentru tine să parcurgi un scurt exercițiu care te ajută să descoperi mai multă compasiune față de tine…

Te invit să găsești un spațiu liniștit, unde să stai comod, închide ochii pentru următoarele momente, inspiră ușor pe nas, simțind cum aerul pătrunde în plămâni, iar burta se retrage…expiră pe nas…continuă până când simți că corpul s-a relaxat în întregime.

Lasă corpul relaxat și explorează-l de la creștetul capului până la vârful picioarelor și simte creierul, inima…stomacul…mușchii de la picioare…treci prin tot corpul ce simți? Ce simți în fiecare parte a corpului…pune acum mâna acolo unde dorește corpul tău și întreabă-te:

  • De ce am nevoie eu acum?
  • Cum mă văd eu pe mine acum și în următoarele 2 săptămâni?

Notează-ți răspunsurile, apoi acordă-ți timp și găsește 3 acțiuni, lucruri, oameni care să rezoneze cu ceea ce ai descoperit și care șă-ți fie suport în următoarele doua săptămâni. Te încurajez să-ți găsești acele aspecte pe care le regăseși în rutina ta zilnică.

Arată-ți mai multă compasiune…învață să te iubești!

Dacă ai nevoie de mai mult ajutor în crearea unui nou stil de viață, care să-ți ofere echilibru și care să te ajute în realizarea dorințelor, aspirațiilor tale, poți alege schimbarea „antrenându-te” 1:1 cu mine. Micile schimbări pot atrage marile diferențe din viața noastră. Sesiune de coaching – GRATUITĂ

Mi-ar face plăcere să aud că îți acorzi mai multă COMPASIUNE DE SINE, așa că nu ezita să-mi scrii și să-mi spui cum ești tu în raport cu sinele tău.

Attachment-1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.