Stima de sine de după meci

Publicat pe Actualizat pe

imageedit_2_9251562997
Încrederea în sine

Fiecare meci este o experiență din care este bine să tragem concluzii despre ce funcționează și despre ce avem să facem să funcționeze pentru a obține performanța dorită de fiecare individ în parte, dar și de echipă în ansamblul ei. Fiecare membru al echipei trebuie să-și facă o evaluare a jocului fără a judeca ce a fost bine și ce a fost rău, a încadra un comportament în sfera binelui sau răului înseamnă  „judecată de valoare”, iar judecându-te pe tine înseamnă că în orice moment poți să te supraevaluezi, ceea ce duce la lipsa atenției către obiceiurile pe care le ai de îmbunătățit, iar spunând ca nu ai fost bun, că nu ai făcut lucrurile bine îți ataci în mod direct stima de sine, iar lupta va fi una crâncenă cu tine.

Echilibrul și resursele personale apar atunci când renunți la evaluarea binelui si răului și îți îndrepți atenția pe ceea ce faci, pe acțiunile tale și pe cine ești tu acum. În acel moment orice sportiv se va descoperi pe sine, iar încrederea în el va reveni…pentru că știe cine este!

Atunci câd renunți să te judeci nu înseamnă ca eviți să vezi ceea ce se întâmplă cu tine, ci doar că privești cu obiectivitate acțiunile care țin de tine.

Adu-ți aminte însă un aspect important, omul s-a dezvoltat atunci când a avut în față un exemplu, un alt om care prin muncă, efort, forță, echilibru mental a reușit să obțină rezultate deosebite pentru el sau pentru echipa din care face parte. Recunoașterea calităților unui astfel de performer pot ajuta la învățarea unor noi abilități necesare în terenul de joc, dar și la creșterea încrederii pentru că se poate. Cine poate fi acest exemplu? Oricare jucător din jurul tău, fie el coechipier sau adversar, sportiv care practică același sport sau alt sport… Adu-ți aminte atitudinea în joc ține de încrederea pe care o ai în tine în acel moment, în acel joc!

Experința este identică în orice domeniu al vieții, profesional sau personal.

Învață cum să-ți crești încrederea în tine și să renunți la judecăți de valoare!

Attachment-1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.