Viața înseamnă schimbare

Publicat pe Actualizat pe

În viața fiecăruia dintre noi intervin schimbări, schimbări care aduc după sine o nouă abordare a vieții noastre, cel mai frecvent ne trezim spunând: „nu sunt suficient de bun”. Cel mai greu este să ne controlăm mintea de gândurile noi care apar și să evităm să ne judecăm. Pentru a râmâne pozitiv și motivat este bine să ții seama de 4 elemente:

  1. Competența – este clar că atunci când începi ceva nou, nu poți fi la fel de bun ca și în ceea ce făceai de ceva timp încoace. Cu siguranță că sunt lucruri pe care le făceai și până acum foarte bine, folosește-le primele și în timp ce te folosești de ele dezvoltă-ți și celelalte competențe. Sfat: fă-ți o listă cu competențele de care ai nevoie în noul proiect, apoi evidențiază-le pe cele pe care le-ai mai folosit. În acest fel vei ști de ce să te folosești pentru a învăța mai repede.1
  2. Corpul – avem tendința să spunem că, pentru că nu suntem înalți, slabi, puternici, nu avem succes! Oare? Cum ai reușit să ajungi până aici și ce anume din înfățișarea ta te-a ajutat în cele mai multe situații? În momentul în care îți vei conștientiza ce te face deosebit vei deveni cel mai puternic om. Sfat: chiar dacă primul impuls este să ne uităm la o persoană în ansamblu, atunci când comunicăm cu ea, îi vedem ochii, mimica, mișcările mâinilor…acolo e frumusețea și inteligența umană!
  3. Identitatea – de multe ori aud de la oameni că au sentimentul că sunt într-un „fel greșit”. Cei mai mulți nu pot explica de unde vine acest sentiment, dar este foarte clar că datorită lui nu reușesc! Sfat: suntem unici în felul nostru, avem lucruri pe care să le îmbunătățim, nu să le reparăm.
  4. Relația cu tine – dacă îmi spun că „voi fi iubit doar dacă sunt ________” , atunci acest „_________” îmi va aduce succesul în carieră, în viață. Dacă acest „______” poate fi definit de un set de competențe….știu ce voi schimba, ce mă ajută să câștig și unde să nu „umblu”. Sfat: reîntoarce-te la lista de competențe, poate fi colacul de salvare în relația cu tine.

Dacă vrei să mergi mai departe, dă-ți o notă de la 1 la 5 pentru cele 4 elemente, 1 fiind foarte slab, 5 – foarte puternic.

2

Un punctaj scăzut înseamnă că lucruri, întâmplări din trecut ți-au provocat răni emoționale, dar adu-ți aminte, nu din propria vină! Multe dintre ele au fost plantate poate de timpuriu, iar dacă nu sunt corectate este normal să ai sentimente de anxietate, furie, auto-evaluare scăzută…

…însă există un mod în care să te eliberezi de ele, LISTA de COMPETENȚE care este cheia în lupta ta cu emoțiile negative!

Attachment-1

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.