Munca inconștientă

Publicat pe

De multe ori ne trezim că facem lucruri automat, fără niciun control. Subconștientul nostru este responsabil, în mare parte pentru asta, pentru că el ne modelează comportamentele, personalitatea și apoi toată viața. Subconștientul nostru funcționează tot timpul, ca o bancă care înmagazinează convingerile, amintirile și experiențele de viață, interesant este faptul că „banca” noastră influențează și modul în care percepem evenimentele, oamenii, iar toate acestea ne influențează acțiunile prin comportamentul nostru.

Îți dau un exemplu, cu care eu mă confrunt: întâlnesc oameni care au trăsături comune cu alte persoane cu care am interacționat…primul impuls al minții mele: îi atribui aceleași comportamente pe care le-am descoperit la primul :).

Pentru a trece dincolo de limite și pentru a reîmprospăta „banca” cu valori noi, ai nevoie să muncești împreună cu subconștientul. Adu-ți aminte că oamenii din jurul tău văd doar rezultatul acțiunilor tale, iar tot ceea ce se află în spatele lor este vizibil doar pentru tine.

Modelul ICEBERG este cel mai relevant pentru a explica acest lucru, în plus cu cât „ne scufundăm” mai mult, vom descoperi adevăratele valori, temeri…gânduri care stau la baza acțiunilor noastre:imageedit_1_8914634682

 

Și acum vei întreba ce trebuie să faci pentru ca toate acele credințe „de sub apă” să acționeze în direcția pe care o vrei TU, nu?

Schimbarea convingerilor, credințelor o poți face doar atunci când ele devin conștiente pentru tine, iar pentru acest aspect ai nevoie de timp și investiție necesare pentru a înota adânc și uneori în apă rece, care te va îndemna să te întorci la suprafață. După descoperire, vine partea grea, trebuie să muncești la ele, pentru a le schimba! Îți dau un exemplu: de câte ori ai reușit să slăbești doar spunând: am încredere că voi slabi…. poți să te folosești de convingerile tale pentru a modifica unele credințe, care te vor ajuta să iei măsuri corecte în ceea ce ține de obiceiuri nepotrivite.

Mulți oameni nu înțeleg cum funcționează mintea, cum influențează credințele noastre acțiunile noastre și speră că peste noapte vor reuși să își atingă obiectivele.

Cel mai ușor drum este acela în care cineva este lângă tine când alegi să înoți către cele mai adânci credințe și care nu te va lăsa să te întorci, înainte de vreme sau să te îneci orbecăind în adâncuri.

Acționează acum:  Voucher sesiuni coaching

Attachment-1

Cea mai mare provocare este de a găsi un mod prin care să fii conștient unde ești, unde vrei să mergi și de ce…

Mi-a plăcut o melodie, care punctează viteza din viață:

https: //goo.gl/iSbwnF

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.