Despre creativitate…

Publicat pe Actualizat pe

„Satisfacerea curiozității este una dintre cele mai mari surse de fericire din viață.” Linus Pauling

dddacă îți aduci aminte de lecțiile de fizică în care profesorul îți arăta o prismă de cristal prin care lumina trecea, la fel și creativitatea voastră este ca o energie care trece prin noi…diferența este că noi o putem exprima în funcțiile de emoțiile pe care le simțim în acel moment.
Cel mai simplu este să ne exprimăm emoțiile atunci când lucrurile ne sunt clare și știm cine suntem…ce vrem de la noi!
Când opunem rezistență față de noi, simțim sentimente de ezitare, iar emoțiile sunt estompate, fiecare om are propriul sistem de blocare…blocăm emoții…blocăm creativitatea care ne poate deschide perspective. Perspectivele, formate din proiecte numeroase și oportunități, se transformă în albine blocate în afara stupului, care odată cu lăsarea serii se prăbușesc sub roua care cade…iar noi rămânem blocați în stup hrănindu-ne cu cu resturi din ce în ce mai toxice. Uneori blocajul vine din teamă și îl folosim pentru a ne încetini creșterea către ceva ce nu cunoaștem și nu știm încă să-l stăpânim. Blocajul este mai mereu, o problemă de credință personală. Blocajul îți minimizează încrederea în intuiția ta, în priceperea ta, îți respinge dorințele…simți teamă față de direcția pe care ti-ai propus-o și te întorci din drum.
Schimbând perspectiva, deschidem fluxul de albine, iar creativitatea noastră explodează, deschizi posibilități. Simții emoții, începi să le înveți, începi să te cunoști și să te apreciezi, poți să le exprimi…
Emoțiile te pot ajuta să recunoști blocaje, te pot ajuta să spui stop, nu e drumul meu!
Fii curios și descoperă cum arată emoțiile, care sunt formele și culorile lor!

Attachment-1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.