Himere

Publicat pe Actualizat pe

CBH_instagramȘi totul a plecat de la un citat…

Himeră – închipuire fără temei, fantezie irealizabilă, iluzie, fantasmă.

Este interesant cât de ușor reușim să ne antrenăm mintea în a vedea prăpăstii și cele mai întunecate himere!

Te întreb ce ai nevoie pentru a-ți antrena mintea astfel încât prăpăstiile să se transforme în drumuri drepte, iar himerele în realitate?

Orice persoană care își antrenează mintea va simți mereu că creierul său devine mai flexibil, mai rapid în decizii, pentru că mintea noastră această capacitate. O minte neantrenată este ca un sportiv neantrenat, care aleargă haotic pe teren, fără a obține nicio performanță sau fără a fi suport pentru cei în echipa cărora joacă.

O minte neantrenată este mintea de maimuță, iar cea antrenată mintea de bou!

Untitled designMintea de maimuță – este acea parte a minții care sare frenitic dintr-o parte în alta ca o maimuță, dar nu o maimuță oarecare, ci una amețită, parcă mușcată de un șarpe veninos – la fel este și mintea noastra când cel mai adesea este coplesita de gânduri care zboară necontrolat de la un subiect la altul, de la trecut la viitor și pare ca nu ne putem găsi pacea interioară mult ravnită.

imageedit_5_4520732372Mintea de bou poate doar observa lumea care ne înconjoară, fără a o judeca sau ai da semnificații personale. Ea doar vede, ascultă și simte. Majoritatea, nici nu știm de existența ei. O simțim doar atunci când “mintea de maimuța” se vede obligată să tacă. Deși suntem complet la dispoziția “minții de maimuță”, executând ordinele ei – acum, fă-o, “mintea de bou” își vede singură de munca sa liniștită, răbdătoare și minuțioasă.

Meditația pentru alungat himere

Descarcă aici: Exercițiu alungă himerele

Nivelul 1

Așează-te într-o poziție relaxantă care să nu îți stimuleze nici un mușchi al corpului, într-un loc liniștit în care să nu te deranjeze sunetul telefonului. Începe să respiri adânc, concentrează-te pe respitrație până când o simți cum vibrează în corp.

Nivelul 2

Închide ochii și ascultă-ți gândurile legate de muncă, familie, prieteni, televizor… toate acestea sunt doar o discuție firească cu tine însuți, așa numită „minte de maimuță”.

Nu o opri!

Observă doar cum mintea ta trece foarte ușor de la un gând la altul.

Nivelul 3 :

Lasă cursul gândurilor să curgă, folosește acum “mintea de bou”, acea parte a minții tale care gândește încet și în liniște.

Nivelul 4 :

În timp ce începi să îți descoperi “mintea ta de bou”, cere-i să liniștească acel “du-te-vino” al “minții de maimuță”.

Tips: Crează-ți un tablou cu cele două personaje ale minții tale, vezi cum prin liniștea lui, boul o adoarme pe maimuță.

Nivelul 5:

“Mintea de maimuță” e liniștită, doarme … atenția ta este concentrată doar pe “mintea de bou” … respirația îți încetinește… simți cum aerul îți atinge pielea …poți să simți cum sângele îți curge prin vene. Deschide ochii și vei vedea că lumea din jurul tău este puțin diferită … nouă și poate ciudată. Vei vedea o altă semnificație a lucrurilor ce te înconjoară, mai mult decât utilitatea lor…te vei vedea pe tine AICI și ACUM.

Nivelul 6:

TIMP – Încet, cu practică zilnică, vei mări durata meditației și vei descoperi că nu contează cât durează, că nu există lucruri urgente, ci doar beneficiile aduse de acestă perioadă petrecută cu tine.

Pentru a ajunge la acest stadiu este nevoie de ceva timp. Este nevoie de a accepta „mintea de bou”, fără a lasă „mintea de maimuță” să râdă de ea.

TU și armonia este tot ceea ce contează!

Accezează acum SESIUNI DE COACHING

Te invit la lectură inspirată!

Attachment-1

ACC_WEB

 

 

4 gânduri despre „Himere

  […] Înainte de a răspunde la întrebare, practică ACEST EXERCIȚIU. […]

  Apreciază

  […] de a te apuca, treci prin exercițiul de relaxare, care te ajută să îți cureți mintea de situațiile […]

  Apreciază

  […] de a incepe, conectează-te la tine, practică exercițiul de relaxare-conectare. Te vei reîntoarce cu mintea mult mai liniștită și deschisă să înțeleagă procesul ce […]

  Apreciază

  […] de a începe, conectează-te la tine, practică exercițiul de relaxare-conectare. Te vei reîntoarce cu mintea mult mai liniștită și deschisă să înțeleagă procesul ce […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.