Balerina

Publicat pe

Tema „Dezvoltarea personală” a prins tot mai mult contur și orice legat de ea crește. Mii de cărți așteaptă să le cumpărați de pe rafturile librăriilor, mii de articole în orice limbă stau să fie citite pe net, multe conferințe în care îți este spus cum să faci…suntem tot mai avizi de informații, vrem să aflăm tot mai multe despre noi, despre cei cu care interacționăm…

Întrebarea mea: Ce faci cu toate cele aflate?

IMG_6201
by Coca Staicu

Gândește-te la o balerină căruia i se explică o nouă mișcare, profesoara stă în fața ei și îi arată cum să facă. Aude cum ar trebui să își țină picioarele, cum să simtă mușchi corpului încordați, vede mișcările grațioase ale profesoarei de balet din fața ei…dar se oprește aici.

Ce crezi? A reușit să învețe?

NU!

Va ști, DOAR atunci când  va exersa noua mișcare, astfel încât să simtă tensiunea musculaturii, să vadă noua poziție a corpului ei reflectată în oglinda sălii de balet.

Se va perfecționa când profesoara ei o va îndruma, până va simți noua mișcare naturală, firească. Va fi mai ușor pentru balerina noastră când va face noua mișcare împreună cu grupul de balerini. Grupul menține ritmul, presiunea este împărțită…

La fel este și cu dezvoltarea personală. Citim, auzim, vedem, dar fără să punem în practică, fiind însoțiți de cineva specializat, cele descoperite.

Un alt beneficiu, practica de grup te ajută să vezi alte perspective, îți menține ritmul și implicarea…

Putem afla și vedea idei, exemple bune la cei cu care interacționăm, însă modul nostru de acțiune este unic, pentru că noi, oamenii, suntem unici.

În dezvoltarea personală nu există rețete comune, ci există specialiști care te ghidează să te descoperi pe tine, să îți descoperi acele moduri de acțiune cu care TU, individ unic, să fii  în perfectă armonie.

cropped-me-e1515066649299

 

Coca Staicu
life&business coach

ACC_WEB

Pentru inspirație te invit să urmărești acest blog de life coaching.

Accesează acum sesiuni de coaching gratuite: Voucher sesiuni coaching

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.