Analizează mai puțin – Simte mai mult #2

Publicat pe Actualizat pe

7 provocări pentru o viață fericită

Cel mai frecvent eu i-au decizii dificile atunci când evit să îmi ascult intuiția. Dacă m-ar fi întrebat cineva cu ani în urmă: „Cum sună intuiția ta?”, nu puteam să îi răspund. Nici nu îmi permiteam luxul să recunosc că unele alegeri bune le-am făcut atunci când lăsam „intuiția mea” să își spună părerea. Când ai de livrat cifre…e dificil să recunoști că asculți și părerea intuiției.

În timp, după maturizarea obținută în școala de coaching și orele petrecute cu clienții pot spune că după ce „lucrezi” la intuiție, te poți baza pe ea.

Ce e intuiția? O voce lăuntrică care îți transmite un mesaj, al șaselea simț al omului? Definițiile sunt multiple, dar toate duc la același rezultat: conexiunea dintre corp și minte. Această conexiune este tradusă prin simț..

man wearing white virtual reality goggles

INTUIȚIE = SIMȚ

Știu…știu pentru cei care se cred analitici și tehnici, lipsa unor dovezi științifice face inexistentă intuiția.

Nu te îndemn să elimini analiza, face parte din viața noastră. Analiza este un instrument util și puternic, care te ajută să îți sintetizezi, să îți clarifici informațiile… cunosc utilitatea ei, doar sunt inginer. Însă folosirea excesivă a analizei te poate ține blocat pe loc. E ca și cum alergi într-un labirint care se modifică mereu și din care nu mai poți să ieși.

Nu te îndemn să te folosești doar de intuiție în cazul unor decizii. Chiar dacă este vorba despre noi chiar și corpul nostru ne poate transmite semnale eronate sau semnale pe care încă nu le înțelegem.

Corpul SIMTE, iar mintea DECIDE!

business money innovation icon

Privește intuiția ca pe o abilitate și astfel vei învăța să recunoști în corpul tău semnalele transmise de aceasta = simțuri. Pentru a simți ai nevoie de puțină voință, crez și antrenament. Antrenament recomandat în recunoașterea simțurilor:

 

  • Presentimentele pot fi precursorii intuiției – simt un gol în stomac: este consecința unei situații prin care ai trecut la un moment dat. De câte ori simți un fior în corp, analizează-l . Și așa îi dăm de lucru analizorului din noi.
  • Meditează – are rolul de a-ți educa ascultarea propriului corp. Prin meditație înveți să simți sentimentele, vibrațiile, impulsurile corpului tău.
  • Întreabă – clarificăți simțul. Întrebările îți consolidează intuiția, dar pot să îți deschidă perspective noi.

INTUIȚIE = SIMȚ = PERSPECTIVE NOI = ÎNCREDERE

Atunci când ne antrenăm simțurile putem obține cel mai valoros sentiment: încrederea în noi. Deciziile sunt doar ale noastre, la fel și succesul sau eșecul (nu mai avem pe cine da vina).

…dar viața este un echilibru între analiză și simț. Folosește-le cu înțelepciune, dar învață să SIMȚI.

Attachment-1

Următoarea oprire: grup de dezvoltare personală prin coaching ONLINE! Pentru a fi la curent cu lansarea noului program urmărește-mi site-ul sau pagina de Facebook.

 

Un gând despre „Analizează mai puțin – Simte mai mult #2

    […] ⇒Vezi provocarea #2 […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.