Vocea interioară și dieta

Publicat pe Actualizat pe

Atunci când vocea interioară te mustră pentru că nu ți-ai atins obiectivul, oprește-o!

Obiectivele personale sau profesionale sunt acele cârlige care te determină să mergi mai departe. Fără obiective viața noastră ar fi haotică, am alerga de colo până colo să mai rezolvăm ceva fără a ști exact ce vrem. Efectul nu este doar unul de oboseală, ci se poate transforma în frustrare pentru că nu știi ce vrei. Însă obiectivele provocatoare te pot motiva și în același timp demotiva dacă nu le atingi.

Și atunci care este varianta cea mai potrivită: să ai sau să nu ai obiective?

Poate ai sesizat nuanța extremelor, fără obiective și cu obiective provocatoare. Sunt de părere că obiectivele SMART sunt cele generatoare de creștere. Vrei să obții ceva valoros, te pui și îți faci un plan în care obiectivul tău e: Specific – Măsurabil – Accesibil – Relevant – Timp delimitat.

Vocea interioară

Obiectivele sunt generatoare de success și rezultate, da e bine să ai obiective!

Amintește-ți atunci când ai un obiectiv, prioritatea ta esențială este să faci progrese, să ai experiențe noi prin care să crești. În timp vei vedea că cea mai mare satisfacție o ai atunci când crești, te dezvolți și înveți lucruri noi, când experiența ta se îmbogățește cu încă ceva, așa că învață să te bucuri de pașii sau progresul pe care-l faci pentru a-ți atinge obiectivul!

TIPS pentru a ține o dietă

Majoritatea clienților mei au mai ținut cel puțin o dietă înainte de a veni la mine. De fiecare data efectul yo-yo s-a instalat. Au slăbit și s-au îngrășat la loc. Obiectivele nu au lipsit, mereu aveau în minte greutatea la care își doreau să ajungă, dar aproape niciodată nu erau conștienți de drumul pe care îl aveau de parcurs.

Atunci când faci ceva fără să fii conștient de acțiunile pe care le faci și mai ales fără a conștientiza răspunsul pe care îl primești de la corpul tău, e ca și când ești somnambul.

În cei 4 ani de când lucrez cu persoane care doresc să își îmbunătățească stilul de viață, să scape de câteva kilograme în plus, am văzut că un obiectiv legat de un număr de kilograme este doar o cifră. Ce a contat cel mai mult în procesul parcurs împreună, au fost emoțiile trăite cu fiecare nouă etapă și noțiunile noi învățate de la mine. A-ți recunoaște semnalele corpului tău este cea mai fascinantă experiență pe care o poți avea într-un proces de transformare și dezvoltare personală.

A-ți modifica stilul alimentar fără să fii conștient de modificările benefice pe care le aduce corpului tău este doar o dietă yo-yo.

A învăța să îți cunoști semnalele pozitive sau negative a corpului tău și a le pune în valoare pe cele pozitive înseamnă schimbarea stilului de viață.

Motivul pentru care vocea ta interioară te mustră este pentru că nu o faci conștientă de experiențele bune pe care le trăiești.

Alege să lucrezi cu mine, iar vocea ta interioară va avea doar cuvinte de laudă pentru tine!

life&nutrition coach

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.