Îmi pasă!

Publicat pe Actualizat pe

Reflecție: De ce ar trebui să îmi pese de mine?

E o întrebare pe care o pun frecvent clienților mei.

Reacție: „Cum adică, e vorba despre mine, eu am grijă de mine, dar acum trec printr-o perioadă mai provocatoare!” Faptul că de luni întregi ești tot într-o perioadă provocatoare duce ca stilul tău de viață să fie #întorspedos .

Existența noastră are diverse roluri care ne ocupă din timpul pe care l-am petrece pentru noi – asta aud de la clienți. Rolurile cu care se confruntă aceștia sunt: părinte, partener, șofer de familie, om în casă, partener de joacă, bucătar, etc și nu le mai pun pe cele din partea profesională. Aceste roluri îi fac să se simtă ca o cârpă folosită și iar folosită. Toți trecem prin această stare și eu trec de multe ori și … în loc să facem puțină ordine ne încărcăm și mai mult: visăm că zburdăm pe plaje cu nisip alb și ape inspumate, dar știm clar că nu e momentul.

Bunăstarea este o condiție esențială pentru o viață echilibrată și ea nu ține de visurile noastre, ci de ceea ce facem efectiv, acum, pentru a o avea. Bunăstarea nu este despre a te simți bine acum, ci înseamnă să te simți bine cu ceea ce ești tu în viața ta. Să înveți să te apreciezi, să te iubești, să îți recunoști și să te bucuri de punctele forte și în același timp să admiți și să îți îmbunătățești punctele slabe. Bunăstarea înseamnă echilibru în tot ceea ce faci.

Acum ia-ți un moment pentru tine, stai relaxat și privește către tine. Este vorba despre tine, lasă-i pe cei din jur deoparte pentru câteva momente. Privește-ți viața, fără să te grăbești, dă-ți timp pentru că tot timpul din lumea aste este pentru tine… și răspunde-ți la întrebarea:

De ce ar trebui să îmi pese de mine?

Ia o foaie de hărtie sau deschide-ți telefonul și scrie-ți un mesaj cu 3 lucruri pentru care îți pasă de tine:

  1. Îmi pasă pentru că ………………….
  2. Îmi pasă pentru că ………………….
  3. Îmi pasă pentru că ………………….

Reîntoarce-te la ele de fiecare dată când îți spui că nu poți, că nu ai timp. Bunăstarea te ajută să performezi în viața personală și profesională, împrietenește-te cu ea.

Să avem zile cu bunăstare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.